logo
 • 0771.568.273
Contact
Contact2021-01-19T20:32:31+00:00

Contact

Nu mai sta pe gânduri

Ai nevoie de mai multe informatii, de ajutor si indrumare ?
Oferim o gamă largă de servicii și pachete, personalizate pentru nevoile tale.
Trimite-ne un mesaj astazi, și te vom contacta noi.

Marketing Expert

Cristian M.

Advise Flow Consulting

Bronzului 46, Bloc C1, Et 1, Ap 17
500169 Brașov
Romania

004 0771 568 273

 • Peste 10 ani de experienta

 • Colaborare profesionista

 • Relatie win-win cu clientii

  Intrebari Frecvente

  Dreptul de ședere in Germania2021-01-06T20:32:41+00:00

  Ca cetățean al UE nu aveți nevoie de viză pentru intrarea în Germania și nici de un permis de ședere pentru șederea în Germania. Pentru intrarea în Germania este necesar doar un pașaport valabil sau o carte de identitate valabilă. Pentru șederea cu o durată de până la 3 luni nu există niciun fel de condiții.

  Puteți beneficia de un drept de ședere pentru mai mult de 3 luni dacă:

  • lucrați, ca angajat sau ca independent sau
  • sunteți în căutarea unui loc de muncă și aveți șanse de a-l obține sau
  • nu desfășurați nicio activitate remunerată, dețineți însă resurse suficiente pentru a vă asigura existența și de asemenea o asigurare medicală suficientă (valabil și pentru studenți sau persoane aflate într-un proces de formare profesională) sau
  • locuiți legal în Germania de mai mult de 5 ani de zile (drept de ședere permanentă).
  Pot să vin în Germania în căutarea unui loc de muncă?2021-01-06T20:32:18+00:00

  Ca cetățean al UE aveți dreptul de a intra și de a rămâne pe teritoriul Germaniei în scopul căutării unui loc de muncă (§ 2 alin. 1 nr. 1a – Legea privind libera circulație a cetățenilor UE – „FreizügG/EU”). Pentru intrarea în țară aveți nevoie doar de un pașaport valabil sau o carte de identitate valabilă. Dreptul de ședere în Germania în scopul căutării unui loc de muncă este valabil la început pentru 3 luni de zile.

  După 3 luni, Autoritatea Competentă pentru Străini („Ausländerbehörde”) vă poate cere să dovediți în mod credibil că reuniți condițiile necesare exercitării dreptului la libera circulație. Aceasta înseamnă că va trebui să declarați că sunteți în căutarea unui loc de muncă. Pentru moment însă nu va trebui să prezentați vreo dovadă asupra acestui lucru. Abia după o ședere care depășește 6 luni, Autoritatea Competentă pentru Străini („Ausländerbehörde”) vă poate cere să dovediți ce ați întreprins pentru a găsi un loc de muncă și ce șanse de succes aveți.

  Se consideră că nu aveți șanse de succes pe piața muncii dacă, luând în considerare competențele și curriculum-ul dumneavoastră, intermedierea unui loc de muncă pentru dumneavoastră pare imposibilă din punct de vedere obiectiv. Imediat ce ați găsit un loc de muncă, o adeverință din partea angajatorului sau contractul de muncă sunt suficiente ca dovadă pentru dreptul dumneavoastră de ședere.

  Ce informații se găsesc în anunțurile imobiliare de pe internet sau din ziare?2021-01-06T20:34:30+00:00

  În anunțurile pentru locuințe de închiriat se oferă în general informații cu privire la:

  • chirie („la rece” și plățile în avans necesare pentru cheltuielile de întreținere)
  • suprafața în metrii pătrați m² (suprafața locuibilă),
  • numărul dormitoarelor
  • băi (număr și dotare),
  • bucătărie,
  • balcon (este socotit în proporție de 50{868c5db561bf08a49bcbd812884fbc7dcbff688f43b86e6573db64287a77b798} în suprafața locuibilă),
  • numărul total al camerelor (fără baie și bucătărie),
  • încadrarea energetică (consumul energetic al clădirii),
  • anul de construcție a clădirii.
  • Eventual când a avut loc ultima renovare, respectiv asanare

  În general în Germania proprietățile imobiliare se închiriază nemobilate.

  Există meserii în care evaluarea echivalenței nu este necesară?2021-01-06T20:36:22+00:00

  Pentru 7 meserii „sectoriale” (medici, dentiști, medici veterinari, farmaciști, infirmieri, moașe, arhitecți) Uniunea Europeană prevede o recunoaștere automată a calificărilor profesionale, deoarece pentru aceste meserii există standarde comune de formare la nivel european.

  Dacă dumneavoastră, ca cetățean al UE, doriți să exercitați una dintre aceste profesii într-o altă țară a UE, recunoașterea calificării nu are voie să depindă de un proces de evaluare a echivalenței. Însă și în aceste cazuri, înainte de începerea muncii trebuie solicitată și eliberată o autorizație pentru exercitarea meseriei respective – de exemplu autorizația de liberă practică în medicină.

  Pentru acest lucru vor trebui prezentate diferite documente doveditoare (de exemplu pentru cunoștințele de limbă, certificatul care atestă lipsa unui cazier judiciar etc.)